Vstup
Registrovat
*
*
*
*
*

* Požadované pole

Vstup Zavřít
--- ---
Domů / Chybí důkladný vědecký výzkum
A+ R A-

Chybí důkladný vědecký výzkum

Čaji je připisována celá škála dalších účinků, z nichž některé jsou mimo pochybnost, jiné ještě čekají na podrobnější probádání.

Nesporný je příznivý vliv čaje na trávení. Čaj zvyšuje produkci trávicích šťáv a katechiny v čaji obsažené na sebe váží případné škodliviny a prokazuje se, že pomáhají obnovit střevní mikroflóru.

Za úvahu rozhodně stojí preventivní účinek zeleného čaje proti zubnímu kazu. Obsahem floru příznivě ovlivňuje stav zubní skloviny a zpomaluje růst bakterií zodpovědných za tvorbu kazu. Pokud se lékařské ošetření u zubaře bude platit, můžete ušetřit peníze i bolesti!

Dezinfekční účinky všech druhů čajů jsou prokázané. Ve velké míře zabraňuje čaj infekci ze zkažených potravin. V tomto případě se mluví o inhibičním účinku vůči choleře, tyfu, úplavici, salmonelóze a stafylokokům. Podobně prý působí i na chřipkové viry. Čaje lze použít i k dezinfekci ran (není- li nic jiného po ruce)
a k preventivnímu čištění pleti, stejně jako proti plísním.


Čaj Puerh

jednoznačně napomáhá hubnutí, rozpouští tuky. Doprovodná dieta je však nutností!

Nezanedbatelnou kapitolou jsou afrodisiakální efekty pití čaje, nelze je vědecky zcela ověřit – nicméně ze zkušenosti některých adeptů opravdu dochází k silně euforisujícímu efektu, který lze směle pojmenovat jako silná poptávka ba přímo touha po sexuálních zážitcích!

Bohužel výzkum zatím nedospěl do fáze, kdy by mohl poskytovat přesné a jednoznačné údaje. Za vědecky prokázané lze považovat, že pravidelné pití čaje, v množství alespoň jeden litr denně, má blahodárné účinky na zachování zdraví.